Scroll to top
Retea

Claudiu Dumitrache

Claudiu Dumitrache, deținător al mai multor trofee, distincții și a zece premii de excelență, este un cântăreț, scriitor, scenarist și compozitor român de muzică pop-rock, soul și blues, de etnie româno-rromă. A debutat în anul 2016 cu singe-ul Lumea Mea, cu care a reușit să atragă atenția și să aibă aprecierea unui public format din artiști și afaceriști celebri din România.
Claudiu a obținut diploma în Jurnalism & Comunicare Media, urmând cursuri acreditate de London School of Business and Communication.

În anul 2018, tânărul artist a devenit și scriitor, lansându-și primul volum de versuri în cadrul Târgului Internațional de Carte "Gaudeamus" și în evenimente private din țară.
În anul 2017, Claudiu a avut primul turneu național de promovare, alături de International Artist Management, fiind pe aceleași scene cu artiști români și internaționali precum: Ștefan Bănică, Alphaville, Irina Rimes, Vama, Faydee, Keo, Mattyas, Ovidiu Lipan-Țăndărică sau Rona Hartner.
Claudiu a pornit campanii și proiecte pentru încurajarea tinerilor de se exprima liber, pentru egalitate, campanii anti-bulying (Defined și Be helpful, Not Hurtful) și proiecte artistice precum House Of Live Music Bucharest sau Youth Show.

A fost membru în Trupa Artistică "Anton Pann" a maestrului matematician și poet Ioan V. Maftei-Buhaiesti, pentru care Claudiu a fost un discipol de lăudat.
Pe vechiul său nume de scenă Dumy Klaw, Claudiu este membru al Uniunii Naționale a Artiștilor din România, Uniunii Naționale a Muzicologilor și Compozitorilor din România, Cenaclului Amurg Sentimental și președintele Asociației Artiștilor Extraordinari.
Tânărul în varstă de 20 ani este pasionat și de design-ul vestimentar, fapt pentru care activează în lumea modei alături de mai mulți creatori de modă din România.
În prezent, artistul studiază canto clasic la Școala Populară de Arte "Octav Enigarescu" din Târgoviște, și lucrează alături de impresarii săi (Florin Apostol și Florenta Marin) la proiectele din următoarea perioadă.

Merită menționate câteva nume sonore care îl admiră pe Claudiu Dumitrache: Mirabela Dauer, Daniela Amerouso (model și sosia celebrei Celine Dion), Andrei Nourescu, actorul american Michael Airington, afaceristul Michael Koch, Cheryl Schuman (CEO Club Cannabis & Fondator Starbucks), Rona Hartner, Cecilia Cesario, Lorenzo Heel, Dana Savuică sau Whta's Up.

Text de Elena David.

  • Profesie

    Artist

Share project