Scroll to top

Ambasadori

LikeRom prezintă poveștile de succes a 10 profesioniști încrezători care și-au dorit să fie imaginea comunității și să inspire alți profesioniști să li se alăture.

Platforma LikeRom își propune să faciliteze dezvoltarea unei comunități de profesioniști de etnie romă care influențează pozitiv societatea și care promovează bucuria diversității în fiecare domeniu de activitate.

Eugen Raportoru are o diplomă de master la Universitatea Națională de Artă din București la secția pictură la Facultatea de Arte Plastice din București. În 2010 a avut o expoziție la Muzeul Municipiului București, în 2015 la Palatul Parlamentului și în 2016, selecția cu lucrarea „Dricul din Sulina” la expoziția anuală de la Royal Academy of Arts de la Londra, o distincție cât se poate de prestigioasă, prima de acest gen pentru un artist român de etnie romă.

Cerasela Bănică

Expert în drepturile omului

Cerasela Bănică este coordonatorul unui fond internațional pentru minoritatea romă. A evaluat fenomenul segregării în educație la nivel de cinci județe. Cerasela a coordonat programe care presupuneau accesul egal la educație pentru elevii romi în risc de părăsire timpurie a școlii.  Proiectele sale sunt menite să reducă rata abandonului la liceu în rândul elevilor de etnie romă oferindu-le acestora burse și pregătire gratuită (tutorat).

Roxana Marin

Profesoară de engleză

Roxana e profesor, activist, antrenor de public speaking și debate. Se ocupă de un mic spațiu de la demisolul liceului Coșbuc – CARE – unde elevi, părinți și alumni se întâlnesc pentru a discuta diferite teme cu implicații sociale, predă un curs de drepturile omului, organizează întâlniri între liceeni și membri ai diverselor minorități care-și spun povestea. Ține cursuri pentru profesori din țară, despre cum să gestioneze bullying-ul și situațiile elevilor vulnerabili.

Lucian Corobuță

Avocat și Jurist

Lucian este un specialist în fonduri nerambursabile. El a studiat inginerie și drept. În prezent, Lucian lucrează la primăria comunei Victoria din Iași, unde face parteneriate, scrie proiecte, le implementează și coordonează.

Oana Marina Vulcan

Inspector Asisență Socială

Oana este inspector asistență socială la Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București. Lucrează la Centrul de Sprijin pentru Familii Defavorizate. La ea ajung cazuri de violență domestică, familii evacuate, persoane rămase fără adăpost. Ea face evaluarea cazului și pune pe hârtie împreună cu beneficiarul un plan de intervenție care în funcție de caz poate presupune consiliere juridică, psihologică, socială.

Marian Ursan

Director Executiv Carusel

Marian este Director Executiv Carusel și activist în domeniul HIV/SIDA din 1996, este recunoscut la nivel național și regional pentru contribuția adusă la dezvoltarea programelor de reducere a riscurilor (Harm Reduction) în rândul persoanelor implicate în sexul comercial și a celor care consumă droguri injectabile.

Samir Simion

Antrenor de box

Samir Simion este președinte al Asociației Municipale de Box Bucuresti, consilier local sector 4 și consilier parlamentar. Pasiunea sa pentru a aduce o schimbare în comunitate s-a manifestat prin proiecte de lege de protecție și acceptare a florarilor din sectorul 4, dar și prin foarte multe proiecte de educație prin sport.

Andra Costache

Consilier Parlamentar Senat

Andra Costache este dublu profesionist: lucrează ca HR într-o fimă de IT din Galați și este consilier parlamentar la Senatul României. Andra a organizat conferințele TEDx Talks Galați și este implicată activ în diferite activități studențești și de voluntariat din orașul ei natal.

Gilbert Costache

Model și Actor

Gilbert Costache este model, actor și life-coach născut în Rahova. Gilbert și-a început cariera în modeling în 2007,  la vârsta de 20 de ani, când a realizat o reclamă pentru Nike în Madrid. După ce a lucrat în Milano și Istanbul, s-a mutat la New York, unde locuiește și acum.

Corina Stanciu

Medic Oncolog

A beneficiat de un program de burse pentru profeșioniști romi în domeniul sănătății care a reprezentat punctul de plecare către accesarea de burse și programe internaționale de formare, unul din ele fiind programul european Erasmus. A participat activ la conferințele Societății Europene de Sănătate Publică și a avut ocazia în Franța să vadă în practică ce impact pot avea politicile de sănătate.